Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Soutěž o deset lístků na UDG a spol.

Archiv

Hlavním hostem večera bude ústecká kapela UDG, kterou jste již mohli u nás vidět v loňském roce.


Tato kapela vznikla v roce 1998 a současný název skupiny je zkratkou původně užívaného slovního spojení Useless demi-Gods, vypůjčeného z textů velšských kytarových idolů Manic Street Preachers. Počátkem roku 2001 vydali první demonahrávku nazvanou „Štěkat do boudy“ a o rok později se skupina díky internetovému hlasování probojovala na jeden z největších festivalů Rock for People.


V roce 2003 vyšlo kapele druhé demo s názvem „Obsazeno místenkou“. V roce 2004 se skupina na veřejném koncertě v paláci Akropolis stala z rozhodnutí odborné poroty vítězem druhého ročníku soutěže Coca Cola Popstar a podepsala smlouvu na vydání alba“ Ztraceni v inspiracích“.


Písničky na tomto albu mají hutný kytarový zvuk osvěžený saxofonem a mísí v sobě silné melodie s mladicky údernou energií a poetickými texty v češtině. Charakteristickým prvkem tvorby UDG je prolínání hlasů hlavního zpěváka Petra Vrzáka a saxofonisty Adama Kupery.


Dalšími hosty večera bude pražská hip hopová kapela Temperamento, vítěz 3. ročníku soutěže Coca-Cola Popstar, a již známá českolipská kapela Divnej den.


Kapela Temperamento je věrná svému názvu - temperamentní, veselá, vtipná a strhující a navíc podpořena většinou českými texty, které oproti jiným domácím hip hopovým skupinám nepostrádají hloubku a styl.


Vstupenky na tento koncert si můžete zakoupit v předprodeji v pokladně KD Crystal za 100,- Kč,  zarezervovat na tel. čísle: 487 523 127 anebo je vyhrát v soutěži s i-novinami.


Stačí, když nám do konce března napíšete, které známé kapele dělali UDG předskokana při svém loňském vystoupení v Crystalu. Vylosovaným budeme tentokrát dávat po dvou lístcích. Pište na adresu barta@i-noviny.cz.