Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Přestavba Sportareálu za dvě stě milionů

Archiv

Modernizace Sportareálu si vyžádá kolem 200 milionů korun. Novinářům to dnes řekl českolipský místostarosta Jan Stejskal.


"V našem rozpočtu máme již na přestavbu Sportareálu připravených 53 milionů korun. Snažíme se současně získat státní dotace a dotace z Evropské unie," uvedl Stejskal.


Zhruba dvě třetiny prací se odehrají v bazénu a zbytek na zimním stadionu. V bazénu vznikne propojený relaxační komplex složený z fitness, sauny, solárií nebo masáží. Na zimním stadionu se změní technologie na výrobu ledu, která se zároveň postará o výrobu tepla na ohřívání vody v bazénu. V plánu jsou úpravy chátrající střechy, vybavení stadionu klimatizací a pořízení nové rolby.


Při přestavbě 18 let starého Sportareálu poslouží obyvatelům města jako náhrada pro plavání pětadvacetimetrový školní bazén na sídlišti Sever. Nyní prochází velkou rekonstrukcí, která skončí letos v létě, a radnice za ni zaplatí bezmála 38 milionů korun. Čtyřicetitisícová Česká Lípa se díky novému bazénu ve Sportareálu přiblíží dvěma největším městům v Libereckém kraji - stotisícovému Liberci a pětačtyřicetitisícovému Jablonci nad Nisou. V obou městech slouží bazény s tobogany, vířivkami a dalšími vodními atrakcemi již několik let. V Liberci se navíc nachází aquapark v zábavním Centru Babylon. Město chce do konce dubna získat stavební povolení k modernizaci Sportareálu a v květnu vyhlásí výběrové řízení na firmu, jež práce provede.


"Jde o tak velkou zakázku, že musíme zajistit, aby se o ni mohly ucházet firmy z celé Evropské unie. Výběrové řízení proto zveřejníme v Evropském věstníku v Bruselu," uvedl Stejskal.