Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

Mezinárodní hudební festival na Lemberku

Archiv

Záštitu nad letošním ročníkem převzal předseda Senátu Mudr. Přemysl Sobotka a starosta města Jablonec n/N. RNDr. Jiří Čeřovský.


V rámci tohoto Mezinárodního hudebního festivalu se na Lemberku  uskuteční večer plný hudby a tance z období renesance a baroka. Účinkují : smyčcový kvartet Jak Amadeusz (PL), soubor Ambrosie (ČR). Hudbu dávných staletí doprovodí skupina historického šermu a tance Grex – sever Liberec. Festival od samého počátku pořádá Sdružení přátel školy a hudby v Jablonci n/N.


Spolupořadatelem letošního ročníku je také správa zámku Lemberk. Uměleckou ředitelkou festivalu je flétnistka Bohumila Nitschová – Poznarová. Festival je mezi umělci a posluchači velice vyhledávaným a pomalu nabývá kulturní, společenské a mezinárodní významnosti. V minulých ročnících účinkovali např. kytarista Štěpán Rak (ČR), Alfréd Strejček ( ČR), zpěvačka Jarmila Chaloupková (ČR) varhaník Erich Wilke (SRN), pěvecký sbor Lutherkirche (SRN), hudební skladatel a hráč na elektrický klavír Sasha Christianov ( Rusko), světový loutnista Brian Wright ( Anglie) další…


Prodej vstupenek v pokladně zámku se uskuteční před zahájením koncertu, rezervace je možná na telefonním čísle 487 762 305. Vstupné 100,- Kč (dospělí), snížené 50,- Kč (důchodci, děti). Při zakoupení vstupenky na tento koncert prohlídka zámku v 16.30 zdarma.