Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

16/2019

O Velikonocích jsem vyrazil na další dvě etapy Svatojakubské cesty. Kralovice, Mariánská Týnice, Plasy až po obec Chotíkov.

Když byli kluci malí, trávili jsme tam u kamarádky v restituovaném domě na Plzeňsku část prázdnin. Mariánská Týnice vypadá snad lépe než po svém dostavění, centrum Kralovic jsem nepoznával, v Plasech pivovar a pobočka Technického muzea. Plzeňský kraj se díky evropským penězům změnil k nepoznání. Naproti tomu, prach kaolínu z Horní Břízy mě svědí v nose ještě teď.

Noční Kralovice

Mariánská Týnice

Plasy

Kaolínový důl

Sleduji na facebooku skupinu, která je věnovaná Svatojakubské cestě. Díky levným letenkám všichni míří do Porta, na jih Francie, do Baskicka. Já si užívám samoty v českých lesích. Včera jsem potkal snad jen dvě skupiny turistů. Ale každý má svou cestu. Určitě bych rád do Santiaga taky někdy dorazil, jen se z toho stala hrozná masovka.

Příští týden jsem s Erasmem ve Finsku. Mám cestovní horečku. Neuletí mi letadlo? Stihnu vlakové spojení do šest set kilometrů vzdálené školy, bude tam někdo s ještě horší angličtinou než já? Opravdu jsem si zaplatil hotel ve správném městě? Vracím se zase až v neděli, tak asi deník nestihnu, ale už se těším, až vás budu v průběhu následujícího týdne informovat, v čem je jiné nejlepší evropské školství, jestli dělají nějaké pokusy, které neznám atd.

Pro dnešek jsem nakoukl do zápisu z posledního zasedání zastupitelů. Už je tradičním koloritem, že opoziční zastupitelé Raninec a Žatecká napadali koalici kvůli jednacímu řádu. K jejich jednání se stručně vyjádřil Tomáš Vlček: "Šťastní jsou ti zastupitelé, kteří jsou tu nově. V minulém volebním období jste zastupitele ponižovala, poučovala je a posílala do mateřské školky a odebírala jim slovo."

V další části jednání zastupitelé podpořili příspěvek na festival Lípa Musica ve výši 800 000 Kč. Hlasování se zdrželi Kozák, Raninec a Rubický. Naopak Martin France se svou žádostí o příspěvek na benefiční koncert Noc s hvězdami neuspěl. Prošlo sto tisíc na podporu Golf clubu Česká Lípa. V tomto případě hlasovalo pro dokonce dvacet dva zastupitelů. Zdrželi se Miroslav Hudec a Petr Novák. U Petra Nováka je to takové paradoxní, protože se nyní hodně hlasuje pod heslem: "No, když jsme dali Novákovi 400 tisíc na výlet do Ameriky ..."

Sto tisíci byl podpořen tenisový turnaj Macha Lake Open 2019. Individuální dotace 400 tisíc korun byla poskytnuta i panu Nevole na výdaje spojené s provozem kina Crystal. Také prošlo 150 tisíc Dětskému diagnostickému ústavu, středisku výchovné péče a základní škole, Liberec.

Rozhodně nejdéle se jednalo o 18 milionech na výkup budovy České pojišťovny. Několikrát se muselo hlasovat o udělení slova nebo o tom, že jednání bude pokračovat i po 20. hodině. Devatenáct zastupitelů nakonec hlasovalo pro, čtyři proti (Raninec, Máška, Tejnora a Žatecká), nikdo se nezdržel, dva zastupitelé chyběli (Panc a Novák).

Na závěr se podle zápisu zasedání zvrhlo v plivání špíny. Romana Žatecká se nejprve pustila do Petra Jeníka. Prý hledala jeho úspěšné stránky, aby si nemyslela, že je jen hráč, sázkař a golfista. Našla, že má maturitu, internetový marketing, vytvořil řadu internetových stránek a sám o sobě říká, že vydělává na věcech, které nejsou zcela morálně v pořádku. Prý o něm jiní říkají: „Zastává názor, že podvádět je nejjednodušší způsob, jak vydělat peníze.“

A pak vše vypointovala: "Rada města instalovala na funkci jednatele společnosti Českolipská informační nikoli odborníka, ale prodavače internetové reklamy divného obsahu, bulvárního pisálka, pravidelného sázkaře, šéfa školy podvodů bez vysoké školy, vzdělání, zkušeností s vedením týmu."

Starostka Jitka Volfová se podivovala slovy: "Mám pocit, že jsem na divadle."

V dalším příspěvku Se Romana Žatecká zeptala na paní Kučerovou, ředitelku další příspěvkové organizace (vodní hrad). "Stále má trvalé bydliště na čísle popisném 1? Ještě je v exekučním řízení? Paní Kučerovou jste neodvolali, protože byla kandidátkou Živé Lípy?"

Na problematiku odvolávání jen těch ředitelů, kteří jsou v současnosti v opozičních stranách, jsem už upozorňoval v předešlých denících. Koalice si to musí obhájit. Stejně jako si musí obhájit Petra Jeníka instalovaného místo Jana Stejskala.

Komentáře

Re: 16/2019

Musím se vyjádřit, stejně jako jsem se vyjádřil přímo na zastupku :)

Paní Žatecká hledala tak dlouho nějakou špínu o mě, že úplně ztratila veškerou soudnost, když se jí podařilo "něco" najít.
Tím "něčím" totiž byla moje "Škola podvodů" - web na doméně skolapodvodu.cz, který jsem v roce 2013 vytvořil a který se na první pohled tvářil jako výukový program pro podvodníky, ve kterém jsem prostřednictvím videí "učil podvádět" - ve skutečnosti však šlo pochopitelně o způsob, jak na tyto způsoby podvodů upozornit.

O tomto webu se dost psalo a měl velký úspěch. A tím úspěchem má na mysli to, že spousta lidí díky němu už nikdy na tam popisované podvody nenaletí.

Nikdy jsem nezaznamenal, že to někdo skutečně vnímal jako návody pro podvodníky. Občas ale někdo psal o tom, že by se nějaký blb, který to nepochopí, mohl najít. (až do minulého zastupka se nenašel)

Měl jsem z toho něco?
Ne

Proč jsem to dělal?
Protože mi to tak připadá správný. Stejně jako mi připadá správný upozorňovat na podvody i jinými způsoby. Třeba tak, že o tom publikuji články na svém blogu.
Článek o podvodu s "reklamou na auto" si na mém blogu přečetlo přes 50 tisíc lidí.
Článek o "snadném výdělku z hraní rulety systémem martingale" si přečetlo přes 34 tisíc lidí.
Mé další články o návodech na snadné zbohatnutí prodejem "informací" četly stovky tisíc lidí.

O tom že paní Žatecká touhou najít na mě nějakou špínu ztratila veškerou soudnost svědčí i fakt, že opět zmínila léta starou kauzu "opilá místostarostka", přičemž na zastupku tvrdila, že o tom že byla Šafránková nakulená při vítání občánků mi tehdy volal Skokan. Do teď se jí chudince nedoneslo, že jsem na tom obřadu byl jako otec čerstvě narozené dcerky.

Začíná být fakt směšná.

Nahoru