Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Česká Lípa se připojila k petiční akci za omezení kamionové dopravy

Archiv

Petice, kterou během necelých dvou hodin stačilo podepsat více než 150 občanů České Lípy, se tak setkala s neočekávaným ohlasem.


V petici, kterou inicioval českolipský kandidát Strany zelených č.2 PhDr. Miroslav Hudec a v jejímž výboru jsou Martin Bursík, David Černý, Aňa Geislerová, Ivan Klíma, Pavel Liška a Bohdan Sláma, požadujeme po vládě a parlamentu České republiky:


- aby byla urychleně přijata opatření, která omezí provoz kamionů o víkendech.


Požadujeme celoroční zákaz jízdy kamionů o víkendech, tedy od pátku 15:00 hodin do neděle 24:00 hodin s výjimkou kamionů, které převážejí živá zvířata, kazící se potraviny nebo které během víkendu využijí kombinované dopravy po železnici;


- aby bylo co nejrychleji zavedeno elektronické mýtné pro všechny nákladní automobily pro celou silniční síť (aby nedocházelo k objíždění zpoplatněných úseků), a to v takové výši, která bude motivovat k přepravě zboží po ekologicky šetrnější železnici.


Petici je možné podepsat v odpoledních hodinách ve čtvrtek a v pátek tohoto týdne nebo v úterý příštího týdne na stánku mezi obchodními domy Andy a Banco nebo v pondělí příštího týdne na náměstí T.G.Masaryka v České Lípě.


Další místa, kde bude petice k podpisu, jsou v České Lípě tato:


- Reynkovo knihkupectví manželů Karvánkových v Moskevské ulici


- Antikvariát Jitky Čížkové v ulici Paní Zdislavy


- TAO čajovna Petra Kalvody v ulici Klášterní


- Prodejna přírodní medicíny Dany Špánikové v Sokolské ulici


Kontakt: Miroslav Hudec, člen KO SZ Libereckého kraje, telefon 731 974 177 Miloslav Lomič, předseda ZO SZ Č.Lípa a člen KO SZ Libereckého kraje, telefon. 487 834 149, 723 227 746